Den nye ordning i praksis

Din nye affaldsbeholder er opdelt i et rum til madaffald og et til restaffald. På samme måde er de nye skraldebiler opdelt i to kamre. Dette betyder, at de nye skraldebiler kan tømme begge rum i en af de nye affaldsbeholdere, uden at der er risiko for, at affaldet bliver blandet sammen i skraldebilen.

For at dette skal kunne lade sig gøre, er vi blevet nødt til at øge størrelsen af affaldsbeholderne i Ringkøbing-Skjern Kommune, så de mindste opdelte beholdere fremover vil have en størrelse på 240 liter. Vi har valgt størrelsen på baggrund af andre kommuners erfaringer med mindre opdelte beholdere. Risikoen for, at affaldet sidder fast, er simpelthen for stor, hvis beholderen er for lille. En lille beholder kan derfor betyde, at for mange af beholderne enten ikke kan tømmes korrekt eller bliver ødelagt.

For at gøre driften lettere fremover vil de nye beholdere være ejet af Ringkøbing-Skjern Kommune. Du får automatisk tildelt en ny beholder på baggrund af din tidligere beholders størrelse. Hvis dit behov har ændret sig, så kig i din e-boks. Der ligger et digitalt brev med et link til en platform, hvor du kan ændre størrelsen på den nye beholder. Du kan dog først ændre størrelse EFTER 1. november 2020! Har du ikke modtaget brevet, må du endelig henvende dig. Hvis du bor til leje, vil brevet være sendt til din udlejer, og du skal i stedet kontakte vedkommende.

 

Priser - (Ekstern side)